RFID

Deze nieuwe trend in de beveiligingssector werkt op basis van radio frequentie identificatie. Bij RFID beschikt elk etiket over een unieke code, die wordt tijden de productie door middel van een RFID-schrijver toegekent aan het etiket. Bij verkoop van een product wordt de RFID-code van het etiket herschreven wanneer het langs de RFID-lezer gaat. Ceulemans security biedt u RFID-tags en RFID-etiketten alsook RFID-lezers aan. Bij het gebruik van tags veranderd er niets aan het principe, elke tag of etiket beschikt over een unieke code die wanneer het product verkocht wordt, zal worden herschreven. Indien een niet betaald product mee naar buiten wordt genomen zal de RFID-lezer aan de uitgang dit product opmerken doordat de code niet is herschreven. Wanneer de RFID-lezer het product opmerkt zal het een alarmsignaal geven. 
De RFID-lezer kan ten aller tijden worden geüpdatet naar bijvoorbeeld een stocktellingsysteem of stockbeheersysteem. 

Er zijn twee belangrijke redenen waarom dit systeem van diefstalpreventie zo'n succes kent.

De poortjes die soms de mooie inrichting van de winkel verstoren of door omstandigheden niet geplaatst kunnen worden, zijn niet noodzakelijk voor de werking van RFID. 
Ceulemans Security biedt twee mogelijkheden aan.

       -  Er kan een overhead boven de uitgang worden geplaatst. Deze wordt aan het plafond bevestigd op een
           hoogte van plusminus 2,5 - 3 meter en zal een melding geven wanneer iemand eronder loopt met een
           ongescand etiket of tag. 

       -  Er kan een voetmat geplaatst worden, deze is verbonden met een RFID unit. Op deze manier moet er
           niet geboord worden. Er wordt enkel een kleine kabelgleuf gekleefd.

 

De tweede reden voor het succes van RFID is het feit dat RFID kan geupgrade worden aan een stocksysteem. Op deze manier wordt elk product dat over de RFID-lezer gaat automatisch uit de stock verwijderd. Deze software wordt momenteel nog niet aangeboden door Ceulemans Security, maar dit zal zeker aan ons assortiment worden toegevoegd in de nabije toekomst.


Onze referenties

Ceulemans Security werkt met de RFID hooverguards van Rako, deze werden al met succes geplaatst bij meer dan 800 Gerry Weber winkels in Duitsland.

 Weber Weber

Weber

Ceulemans Nieuwsbrief

Wilt u nooit een actie, promotie of nieuws missen van Ceulemans Security