Kluizen

Iedereen bewaart zijn kostbare bezittingen het liefst op een veilige plaats. Een kluis is daarom een perfect opbergmiddel om documenten, data, geld, juwelen, wapens en andere kostbare bezittingen te beschermen tegen diefstal, brand of waterschade. Deze veilige plaats blijft best een goed bewaard geheim voor de buitenwereld. Daarom is een correcte en discrete plaatsing van de kluis van noodzakelijk belang. Ceulemans Security staat voor kwaliteit en vakmanschap. Dit vakmanschap zorgt ervoor dat een installatie vlekkeloos en professioneel verloopt. 

Een kluis of brandkast heeft als doel de inhoud te beschermen. Ondanks dat alle kluizen het zelfde doel hebben is er toch een groot verschil. Zo biedt Ceulemans Security drie type kluizen aan, namelijk de inbraakwerende kluizen, brandwerende kluizen en de Combi-Fire kluizen. Zoals de namen al doen vermoeden heeft elke type kluis een bepaalde sterkte.

Inbraakwerende kluizen

Inbraakwerende kluizen hebben als doel de inhoud te beschermen tegen inbraak en diefstal. Elke inbraakwerende kluis heeft dan ook een indicatie van de waardeberging. Deze term geeft aan hoeveel contant geld of kostbaarheden de verzekering dekt wanneer dit in de kluis is opgeborgen. Hierbij wordt er van uitgegaan dat het contante geld ligt opgeborgen in een inbraakwerende kluis in en onbewoond, onbewaakt en niet beveiligd pand binnen de bebouwde kom. Afhankelijk van de genomen beveiligingsmaatregelen kunnen verzekeraars afwijken van de dekkingsindicatie.

Europese certificering. Volgens deze normen moeten kluizen getest worden door een onafhankelijk testinstituut volgens de norm EN 1143-1. In de testinstituten gaan ervaren mensen aan de slag met de kluis om deze open te breken. De verkregen resultaten worden omgezet in een weerstandswaarde. Hierin wordt rekening gehouden met factoren als tijd en gereedschap. Aan de hand van de testresultaten wordt een kluis ingeschaald in een bepaalde weerstandsklasse.

De normering voor licht inbraakwerende kasten, geschikt voor eenvoudige risico’s, worden geplaatst onder de norm EN14 450 (Security level 1 &2). De classificaties S1 en S2 staan op het label aan de binnenzijde van de deur. Voluit heten deze Securitylevel 1 en Securitylevel 2.

 


Brandwerende kluizen 

Bij brandwerende kluizen verschuift de focus naar het bestend zijn tegen bepaalde hitte. Brandwerende producten zijn zo gemaakt dat ze ervoor zorgen dat de binnentemperatuur van de kast lager blijft dan de temperatuur waarbij papier of data beschadigd wordt. Papier beschadigt of kan zelfs vergaan boven een temperatuur van 175°C. De kritieke grens voor magnetische informatiedragers en digitale datadragers ligt al op ca. 50 °C. 

De temperatuur van een brand wordt beïnvloed door verschillende zaken zoals: de tijdsduur van de brand, de verschillende materialen, is het een lopend of een stilstaand vuur, ...
Feit is dat de gemiddelde temperatuur van een brand kan oplopen tot 600 à 800 °C. In extreme gevallen kan de temperatuur zelfs stijgen tot 1000 °C.

De brandwerendheid wordt uitgedrukt in minuten, gevolgd door de P van papier of DIS voor data. Deze teststandaarden geven aan hoelang een brandwerende kast papier of data beschermt bij een grote brand. Er zijn diverse brandwerende standaarden volgens welke een kluis getest kan worden. De kluizen worden getest bij hoge temperaturen. Getest wordt of de kluis de inhoud voldoende beschermt. Sommige standaarden hebben zelfs een valproef waarbij wordt getest of de beschermende werking niet nadelig wordt beïnvloed wanneer de brandwerende kast tijdens een brand door een verdiepingsvloer zakt

 

Combi-Fire kluizen

Zoals de naam veraandt wordt er bij deze kluizen een optimale combinatie van beide eigenschappen voorgesteld. Deze kluizen hebben dezelfde normeringen als de brand- en inbraakwerende kluizen.

 

Hier vindt u ons assortiment aan kluizen.
Ook kan u terecht in onze webshop voor Euroklasse 0 & Euroklasse 1 kluizen, alle kluizen van Euroklasse 3+ kan u bestellen via het contactformulier. 

Voor meer informatie vragen wij u om contact met ons op te nemen, dit kan per mail naar info@ceulemans.be of via het nummer 0032 3 644 31 21.

 

Ceulemans Nieuwsbrief

Wilt u nooit een actie, promotie of nieuws missen van Ceulemans Security