Camerabewaking

Kunnen camerabeelden worden gebruikt in een rechtszaak?

Ja, beelden van een camera kunnen worden gebruikt in een rechtszaak. Dit kan echter alleen wanneer het systeem aangegeven staat bij de privacy-commissie. 

 

Ik vind de App “GUARDPRO” niet meer terug in de Appstore.

Deze is niet meer beschikbaar. Zoek naar de App “ Q_Remote Pro” 

 

Op hoeveel apparaten kan ik mij camerabeelden zien?

Er is geen limiet op het aantal apparaten, wel op het aantal gebruikers. Afhankelijk van uw systeem verschilt het aantal gebruikers dat kan toegevoegd worden.

Ik kan inloggen op mijn camerasysteem maar ik krijg geen beelden te zien.

Foutief afsluiten van de App kan dit veroorzaken. Gebruik altijd het kruisje rechts onderaan in het beeld om de App af te sluiten.

 

Ik ben van internetprovider veranderd en kan mijn camera’s niet meer bekijken.

Wanneer de modem wordt vervangen, gaat de configuratie om de beelden vanop afstand te bekijken ook verloren. Neem contact op met Ceulemans Security via het nummer 03 644 31 21.

 

Er zijn wijzigingen aan mijn netwerk gebeurd waardoor ik geen toegang meer heb tot mijn camera’s. Valt dit onder garantie?

Nee. Aangezien wij afhankelijk zijn van het bij u aanwezige netwerk valt dit niet onder garantie.

 

Ik kan de camera’s niet meer bekijken sinds ik Windows 10 heb.

In Windows 10 is “Edge” als standaarbrowser ingesteld. Deze ondersteunt de activeX niet. Gebruik Internet Explorer of de software.

 

Is Ceulemans verantwoordelijk voor de aangifte van de Privacy Commissie?

Wij dienen een aangifte in op basis van de door u geleverde gegevens. Het opsturen van de ondergetekende bevestigingspagina’s en het plaatsen van pictogrammen is uw eigen verantwoordelijkheid.

 

Leveren jullie de wettelijke pictogrammen camerabewaking automatisch mee bij de installatie?

Nee. Formaten en aantallen pictogrammen verschillen naargelang uw situatie. Deze kunnen besteld worden in de webshop. Bij de installatie zal wel meegedeeld worden waar en welke pictogrammen u moet hangen.

 

Moet ik mijn personeel op de hoogte brengen van mijn camerasysteem?

Ja. Bij de installatie wordt u hierover ingelicht. Ook wordt een bijlage voor het arbeidsreglement aangemaakt.

 

Is een jaarlijks onderhoud verplicht?

Neen, maar wij zien dit als een noodzakelijk iets. Enkel door dit ondehoudt kunnen wij u een optimale werking van het systeem garanderen. 

Moet ik in het arbeidsreglement vermelden dat er camera's hangen op de werkvloer.

Als werkgever bent u verplicht om uw personeel op de hoogte te brengen van de camerabewaking. Het beste doet u dit door in het arbeidsreglement bijgevoegde nota toe te voegen over camerabewaking. (FR) Op deze manier zijn nieuwe werknemer sowieso op de hoogte van de camerabewaking. Huidige werknemers laat u best bijgevoegd document lezen en onderteken, waarna u het toevoegt aan hun contract. 

 

Ceulemans Nieuwsbrief

Wilt u nooit een actie, promotie of nieuws missen van Ceulemans Security