Integratie

Integratie, een totaalconcept voor uw onderneming

Ceulemans Security biedt verschillende productgroepen aan, deze verschillende producten hebben elk hun functie en behandelen of voorkomen elk een specifiek probleem. 

Zo kan u onder het menu-item 'Producten' meer info vinden over onze camerasystemen, alarmsystemen, toegangscontrole, artikelbeveiliging, ...

Een systeem werkt in normale omstandigheden steeds alleen, een bewegingsdetector stuurt een signaal naar de alarmcentrale, maar niet wanneer we over integratie spreken. 
Het woord zelf verraadt al veel, we gaan systemen samenvoegen en laten hen met elkaar communiceren.
Dit kunnen we op twee manieren doen, enerzijds hebben we integratie door middel van een software koppeling tussen twee of meerdere systemen.
Anderzijds hebben we de hardware koppeling van twee of meerdere systemen.

Hardware koppeling

Bij een hardware koppeling gaan we er voor zorgen dat twee systemen direct met elkaar communiceren. Er wordt bij het instellen van het systeem een conditionering ingesteld die ervoor zorgt dat het systeem kan reageren wanneer het een signaal ontvangt van een ander systeem in het gebouw.

Enkele voorbeelden van hardware koppeling zijn:

• Een camera die focust op een uitgang, kassa of ander punt in het gebouw wanneer een bewegingsdetector een alarmmelding geeft.

• Wanneer een gebouw toegangscontrole heeft, kan het zijn dat bepaalde personen geen toegang hebben tot een ruimte. Een veel voorkomende intergatie die hier wordt toegepast is dat wanneer er brand uitbreekt, alle toegangscontrole wordt opgeheven. Iedereen kan dan alle deuren gebruiken.

• Integratie tussen camerasystemen en toegangscontrole is ook een veelvoorkomend iets. Zo kunnen bedrijven die gebruik maken van camera's die nummerplaten registreren, een integratie leggen met hun toegangscontrole.  Wanneer er iemand zich aanmeldt aan de toegangscontrole, zal de camera activeren en de nummerplaat registreren.
 
 

 

Software koppeling

Een software koppeling beurt door middel van een externe software  die wordt geïnstalleerd op uw computer. Alle systemen worden aan dit programma toegevoegd en u krijgt één gecentraliseerde tool waarop u alles kan waarnemen en sturen. 

Een voorbeeld uit de praktijk:

Een grote multinational heeft in haar kantoor, waar zo'n 2 500 werknemers werken, toegangscontrole, camerabewaking, brandbeveiliging en een alarmsysteem. Al deze systemen door middel van een hardware koppeling integreren is onbegonnen werk. Daarnaast is het ook zeer moeilijk om elk systeem in haar eigen software pakket te beheren aangezien u dan altijd 4 programma's open hebt staan.

Een software matige integratie is hier dus optimaal en zorgt ervoor dat u alles in één programma ziet.

Er wordt een plattegrond van uw gebouw weergegeven met daarop de verschillende systemen weergegeven. Wanneer een bepaald systeem alarm slaat zal u kunnen kiezen om de zone uit te vergroten en bepaalde actie te ondernemen. Acties zoals toegangscontrole uitschakelen bij brand en niet vergrendelde deuren vergrendelen bij inbraak zijn slechts enkele opties.

 

Integratie verschilt van sector tot sector en van onderneming tot onderneming. Want het ene bedrijf heeft nood aan 'X' terwijl het andere bedrijf kampt met 'Y'. 
op bovenstaandeafbeelding kan ziet u een voorbeeld van een hardware koppeling. De systemen worden elk afzonderlijk geplaatst, maar worden zo geprogrammeerd dat wanneer 
een bepaalde detector iets registreerd, de dichtst bijzijnde camera zal focussen op de plaats van detectie. De systemen spreken dus met elkaar, maar er is geen nood aan een extra softwarepakket.