Brandwerende kluizen

Bij brandwerende kluizen verschuift de focus naar het bestend zijn tegen bepaalde hitte. Brandwerende producten zijn zo gemaakt dat ze ervoor zorgen dat de binnentemperatuur van de kast lager blijft dan de temperatuur waarbij papier of data beschadigd wordt. Papier beschadigt of kan zelfs vergaan boven een temperatuur van 175°C.
De kritieke grens voor magnetische informatiedragers en digitale datadragers ligt al op ca. 50 °C. 

De temperatuur van een brand wordt beïnvloed door verschillende factoren zoals: de tijdsduur van de brand, de verschillende materialen, is het een lopend of een stilstaand vuur, ...
Feit is dat de gemiddelde temperatuur van een brand kan oplopen tot 600 à 800 °C. In extreme gevallen kan de temperatuur zelfs stijgen tot 1000 °C.

De brandwerendheid wordt uitgedrukt in minuten, gevolgd door de P van papier of DIS voor data. Deze teststandaarden geven aan hoelang een brandwerende kast papier of data beschermt bij een grote brand. Er zijn diverse brandwerende standaarden volgens welke een kluis getest kan worden. De kluizen worden getest bij hoge temperaturen. Getest wordt of de kluis de inhoud voldoende beschermt. Sommige standaarden hebben zelfs een valproef waarbij wordt getest of de beschermende werking niet nadelig wordt beïnvloed wanneer de brandwerende kast tijdens een brand door een verdiepingsvloer zakt.  

 

 

  

Vraag hier uw vrijblijvende offerte aan!