Camera IP

Beeldresolutie
Netwerkcamera’s bestaan in veel verschillende uitvoeringen. Deze camera’s zijn kleine computers op zich, en bij vele kan worden geselecteerd in welke resolutie beelden worden verzonden naar de recorder.
Netwerkcamera’s kunnen beelden maken in zeer hoge resolutie (2560x1920 pixels - 5 megapixel is geen uitzondering meer). Houdt er wel rekening mee dat de recorder ook deze resolutie moet kunnen wegschrijven.
Het zou zonde zijn een 5MP camera aan te sluiten op een recorder die slechts 2MP kan verwerken.
Verlichting
Ook hier geldt de regel: deste meer verlichting deste beter het beeld. Sommige netwerkcamera’s zijn ook uitgerust met infrarood verlichting.

 

Aansluitingen

 Bij netwerkcamera’s wordt gebruik gemaakt van netwerkkabel (UTP / FTP).
Deze bekabeling bestaat in verschillende uitvoeringen, elk met zijn specifieke kenmerken betreffende snelheid van overdracht, capaciteit en weerstand tegen storingen.
Afstanden in een netwerk zijn beperkt tot 100m, waarna een switch geplaatst moet worden voor de volgende 100m.
Voor grotere afstanden kan gebruik gemaakt worden van glasvezelconnecties.

 

Voeding

Netwerkcamera’s kunnen net als analoge camera’s worden voorzien van stroom via afzonderlijke bekabeling, maar er bestaan ook camera’s waarbij de voeding mee voorzien wordt over de netwerkkabel.

Hiervoor heeft u weliswaar specifieke switchen nodig die deze stroomvoorziening kunnen waarborgen.

 

 

 

Netwerk prestaties

Aansluiten van netwerk camera’s op een bestaand netwerk zorgt voor extra belasting en kan de oorzaak zijn van vertragingen (bijvoorbeeld trager internet op uw PC’s).
Daarom raden wij ten stelligste aan ten allen tijde te opteren voor een volledig gescheiden netwerk  voor de camera’s.